What you'll learn:
- Bu eğitimi aldıktan sonra WordPress tabanlı güvenli bir web sitesinin nasıl olması gerektiğini biliyor olacaksınız.
Internet ekosisteminde WordPress adını duymayan yoktur herhalde. Son istatistiklere göre dünyadaki web sitelerinin %25’i WordPress alt yapısını kullanmakta. Kullanım kolaylığı, geniş gönüllü geliştirici kitlesi ve tema zenginliği açısından bu sonuca şaşırmamak gerekiyor.
Web trafiğinin ise yalnızca %44'ünün gerçek ziyaretçilerden geldiği tahmin ediliyor. Gerisi botlardan, hack araçlarından, ve spam olarak geliyor. Web sitenize gelen bu hacim veya tehlikeli web trafiği ile web sitenizin kötü niyetli kişilerin saldırılarına dayanabileceğinden emin misiniz?
Ya HER GÜN tahminen 37.000 web sitesinin hacklendiğini söylediysem. Şimdi ne kadar güvendesin?
Siber güvenlik şirketi Securi, 2016 yılının ilk çeyreğinde, haftada 7 gün, günde 500 web sitesinin güvenlik açıkları ile tarandığını söylüyor. Ele geçirdikleri 11.000 siteden %78'i WordPress tabanı siteler.
Bir site saldırıya uğradığında, trafiğinizi yönlendirmek, müşteri bilgilerini çalmak, dosyaları silmek, giriş bilgilerinizi değiştirmek ve spam e-postaları milyonlarca kişiye göndermek gibi her türlü kötü amaç için kullanılabilir.
Ve hackerlar sadece büyük, popüler siteleri hedeflemiyor. Milyonlarca irili-ufaklı bir çok web sitesinde güvenlik açığı var mı diye tarıyor ve daha kolay hedeflere saldırıyorlar. Yeni kurulan, güvenliği önemsenmeyen bir WordPress web sitesinden daha kolay bir hedef yok!
Bu anlattıklarımdan WordPress'in güvenli olmayan bir içerik yönetim sistemi olduğunu düşünmeyin.
WordPress aslında çok güvenli. Bir güvenlik açığı bulunduğunda WordPress güvenlik ekibi tarafından çok hızlı bir şekilde bu açığı kapatmak için çalışıyor. Gerçek güvenlik sorunları çoğu zaman web sitelerini yöneten kişilerden yani sizlerden kaynaklanıyor. Genellikle arka planında olan şeylerden bir haber, yayınladıkları yazılar, koydukları dosyalarda, kurdukları eklenti ve temalar hakkında kararlar vermek için yeterli bilgiye sahip değillerdir.
WordPress Güvenlik Eğitimi sayesinde bu bilgiye sahip olacaksınız.