Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

STM32CubeIDE ve HAL Lib. ile STM32 Programlama

via Udemy

Overview

Save Over 40% with an Annual Subscription to Udemy Personal Plan.
Orta seviyeden STM32CubeIDE ve HAL Library ile STM32 Programlama, Debug etme ve Son Ürün Programlama-STM32F4-Discovery

What you'll learn:
  • STM32
  • HAL Library
  • STM32CubeIDE
  • Gömülü C
  • Mikrodenetleyici programlama
  • STM32F4-Discovery Kartı
  • C

Bu kurs orta seviyede C programlama ve mikrodenetleyici bilgisi olan kişiler için uygundur. Mikroişlemci seviyesinde temelden bir anlatım kurs boyunca yapılmayacaktır.

Bu kurs kapsamında öğrenciler müfredat içeriği hakkında detaylı bilgi sahibi olacak. STM32 mikrodenetleyicilerin ve en güncel araçların kullanımı öğrenecek. Gömülü sistemler, mikrodenetleyiciler ile ilgili genel kültür seviyesinin ilerisinde, iş hayatına hazır seviyede bir eğitim süreci geçirmiş olacaklar. Günümüzde oldukça popüler olan ST'nin STM32 ailesine hakim olarak sektöre girmenin faydalarını yaşayacaklar. Bu kurs özellikle STM32CubeIDE ortamının öğretilmesi için oluşturulmuştur. Genel bir mikrodenetleyicilerin temelleri formatında değildir.

Bunların yanında halihazırda programlama ve diğer işlemci aileleri ile çalışmış kişiler için de STM32'ye alışma sürecini çok hızlandıracak faydalı bir müfredat yapısı var. GPIO, Timer, UART, ADC, DMA, DAC, SPI, I2C gibi temel çevre birimlerinin genel anlatımı ve STM32CubeIDE ortamında yapılacak ayarları detaylı bir şekilde verilmiştir. Aynı zamanda bu çevre birimlerinin kullanılarak yapıldığı örnek uygulamalarla konular pekiştirilmiş ve öğrencilerin verimli bir kurs süreci geçirmesi hedeflenmiştir.

Tüm dersleri sıkı takip edip kendi bilgisayarınızda da denemelerinizi yaparsanız kurs sonunda STM32 F0-F4 L0-L4 aileleri ile proje yapabilecek seviyede bilgi sahibi olabilirsiniz. Birinci bölüm haricinde her dersin uygulamasını kendi kartınız üzerinde yapmanız çok önemli. Böylece ders kapsamında anlatılan her bir bilgi öğrenci tarafından da tecrübe edilerek öğrenilmiş olur. Bu öğrenme metodu en verimli ve doğru öğrenme metotlarından biridir.

Tüm videolarda hızlı ve akıcı bir anlatımla öğrencilerin sıkılmayacağı bir dille konuları anlatmaya çalıştım. Basit konuların üzerinde dakikalarca durmak yerine kursa katılan öğrencilerin önemli bilgilere odaklanması için bu şekilde ilerledim.

Taught by

Engin Subaşı

Reviews

4.6 rating at Udemy based on 158 ratings

Start your review of STM32CubeIDE ve HAL Lib. ile STM32 Programlama

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.