Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

SSIS ile ETL Geliştirme Eğitimi

via Udemy

Overview

Save Over 40% with an Annual Subscription to Udemy Personal Plan.
SSIS ve ETL kavramları ile ilk kez tanışacaklar için rehber niteliğinde bir eğitim.

What you'll learn:
  • ETL ve SSIS kavramlarını tanımlayabilmek.
  • SSDT arayüzünü kullanarak ETL projeleri geliştirmek.
  • Slowly Changing Dimension bileşeni ile veri aktarımı yapmak.
  • Dinamik veri aktarımı yapabilen ETL paketleri geliştirmek.

Önemli Not:

Eğer kursu satın almak isteyen bir öğrenci iseniz, sosyal medya hesaplarım üzerinden bana ulaşırsanız kursu ücretsiz almanız için kupon tanımlayabilirim.

Gelişen teknolojiler ile birlikte şirketlerin sahip olduğu veri miktarı her geçen gün artmaktadır. Artan bu veri hacmini, kontrol edebilmek, yönetmek ve veriden analiz yapabilmek günümüz şirketlerinin en büyük ihtiyacı haline geldi. Bu ihtiyaç, şirketlerin kadrolarında Veri Mühendisi, Veri Bilimci, İş Zekası Uzmanı gibi başlıklarda pozisyonlar açılmasına neden oldu. Ben de veri alanda çalışan bir insan olarak, yeni mezun olan veya kariyerini veri alanında ilerletmek isteyen herkes için, giriş seviyesinde bir eğitim içeriği hazırladım. Bu eğitim içerisinde SSIS uygulaması ile ETL süreçleri geliştirmeyi anlatacağım.

Bu kursta, SQLServer Integration Services (SSIS)kullanarak ETLsüreçlerinin nasıl geliştirildiğini öğreneceğiz. SSISiçerisinde kullanılan bileşenleri tanıyacağız ve bu bileşenlerin nasıl kullanıldığını göreceğiz. Projelerde sık kullanılan bileşenlerle ilgili örnekler yapacağız.

Öncelikle ETLkavramını ele alalım. Extract, Transform ve Load kelimelerinin baş harflerinden oluşan ETLkavramı, veri entegrasyonu süreçlerini içermektedir. Buradaki Extract ifadesi, kaynak bir sistemden veri okumayı simgeler.Transform ifadesi ise okunan veriler üzerinden çeşitli hesaplamalar yapılmasını temsil eder. Load ifadesi ise, dönüştürülen verinin yeni bir hedef sisteme aktarılmasını ifade eder.

SQLServer Integration Services, SQLServer üzerinde entegre bir hizmet olarak sunulmaktadır. SSISile ETLuygulamaları geliştirebilmek için bilgisayarınızda bir SQLServer kurulumu yapmanız gerekmektedir. Geliştirme ortamı olarak, Visual Studio arayüzüne sahip SSDTuygulaması kullanılmaktadır. Kurulumlarla ilgili detaylı bilgiyi 3. bölümde bulabilirsiniz.

Taught by

Deniz Alkan

Reviews

4.5 rating at Udemy based on 124 ratings

Start your review of SSIS ile ETL Geliştirme Eğitimi

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.