What you'll learn:
- Robotik Kodlamanın temellerini almış olacaksınız
- Temel elektronik bilgileri alacaksınız
- Arduino'nun ne olduğunu öğreneceksiniz
- Arduino ile 15 adet proje geliştireceksiniz
- Arduino'nun yazılımını öğreneceksiniz
- İleri seviye Yapay Zeka ve Robotik kurslarımız için hazırlık yapmış olacaksınız
- Arduino 3 Boyutlu Yazıcı yapmayı öğreneceksiniz
UDEMYPLATFORMUNDAKİENÇOKSATAN(5000+ ÖĞRENCİ) ve EN KAPSAMLI (9 SAAT - 15 PROJE ) ARDUİNO İLE ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ
Kurs Boyunca Geliştirilecek Projeler
Led Yakma
Trafik Lambası Lambası
Karanlıkta Yanan Lamba
Rengarenk Animasyonlu Oda Lambası
LCD Ekrana Yazı Yazdırma
Termometre
Hareket Tespiti
Hareketli Radar
Dijital Metre
Açı Ölçer
Ledli ve Sesli Park Sensörü
Akıllı Çöp Kovası
Öğrenen Robot Kol
Engelden Kaçan Araba
3 BOYUTLU YAZICI
Robotik Kodlama Nedir?
Bir robotun hareketlerini kontrol etmek ve yönlendirmek için yapılan kodlamadır. Kodladığımız nesne bir robottur. Soyut kavramları daha kolay öğrenmek ve öğretmek için somutlaştırmaya ihtiyaç duyarız. Bu nedenle robotların eğitimde kullanılması öğrenmeyi daha etkin hale getirmektedir.
Robotik Kodlamanın Faydaları
Teknolojinin sürekli gelişmesi ile birlikte yenilikçi ve üretim odaklı teknolojilere de aynı oranda ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacın farkındalığında olan ülkeler eğitim sistemlerine erken yaşta çocuklara yönelik kodlama ve robotik eğitimlere yer açmaktadırlar. Çocuklar erken yaşta kodlama ve temel düzeyde robotik alanlarda bilgisi sahibi olmaktadırlar. Analitik düşünme, eleştirel düşünme gibi 21. Yüzyıl becerilerini kazandırma gibi fayda sağlayan robotik kodlama günümüzde son zamanların en popüler eğitim trendi haline gelmiştir.
Robotik kodlama, makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan bir ortak çalışma alanında gerekli yazılım “kodları” ile makinelerin iletişiminin sağlanmasıdır.
Mekanizmaların tasarımı, kontrol edilebilmeleri için yapılarına elektronik donanımların eklenmesi, dijital ortamda kontrollerinin sağlanması ve belirli ortamlarda belirli koşullara göre çalışmaları için gerekli kodlar vardır.
Robotik ise makine, mekatronik, bilgisayar, yazılım, kontrol ve otomasyon, uzay ve havacılık, elektrik-elektronik gibi birçok mühendislik disiplinini bir arada toplayan bir bilim dalıdır.