Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Kubernetes Temelleri

via Udemy

Overview

Container iş uygulamalarınızı Kubernetes üstünde çalıştırmak için bilinmesi gerekenleri öğrenin

What you'll learn:
  • Kubernetes kavramı ve neden ihtiyaç duyduğumuzu anlayacak
  • Nasıl Kubernetes yükleyip yapılandırabiliriz? sorusuna bir cevap bulacak
  • Pod, Deployment, ReplicaSet, Service vb. temel Kubernetes kavramlarını öğrenecek

Bilişim sektöründe son on sene içerisinde büyük bir değişim yaşadık. İş yapış şekillerimiz ve tüm altyapımız değişti. Bu yeni dünyada uygulamalarımızı bulut üstünde çalışacak dağıtık mimarideki yapılar olarak tasarlayıp kodluyoruz. Uygulamalarımızı mikro servisler şeklinde dizayn ediyor ve bunları container iş yükleri olarak olarak paketleyip çalıştırıyoruz. Kısacası container teknolojisi tüm bu yeni yapıların kalbi. Bu containerları da production ortamlarında, artık tartışmasız olarak sektör standardı haline gelmiş olan “Kubernetes” üstünde koşturuyoruz. Bu nedenle bir yazılım geliştirici, sistem yöneticisi ya da devops uzmanı olmanız fark etmeksizin, bu sektörde çalışan ve bu yeni dünyaya ayak uydurmak isteyen her insan temel seviyede de olsa bu kavramları bilmeli ve “Kubernetes” dünyasına adım atmalı. Çünkü bu yeni dünyada gelecek bu platform üstünde yükseliyor.

Ayti.tech portalı olarak Türk bilişim çalışanlarının dil bariyerine takılmadan kendi dillerinde eğitim alabilmeleri için birçok önemli konuda eğitimler hazırlıyoruz. Bu eğitimlerden üçüncüsü olan "Kubernetes Temelleri” eğitiminde bilişim dünyasının son dönemlerde en önemli teknolojilerinden biri olan Kubernetes konusunu derinlemesine öğrenebilmenizi amaçlıyoruz. Eğitim sonunda katılımcıların "Kubernetes ile ilgili tüm temel bilgilere ve container olarak paketlenmiş uygulamaları Kubernetes platformunda çalıştırabilmek ve yönetmek için gerekli donanıma sahip olmaları” hedeflenmektedir.

“Kubernetes Temelleri” eğitimi toplam 7 kısım altında 80 bölüm olarak tasarlandı. İlk giriş kısmında sizlere eğitim içeriği ve ön gereksinimlerle ilgili bilgiler sunuyor, ardından 2. Kısıma geçip biraz teorik ilerleyerek “Kubernetes nedir?” sorusuna bir cevap aramak başta olmak üzere Kubernetes mimarisi ile ilgili bilmemiz gereken ana başlıkları açıklıyoruz. Hemen ardından 3. kısımda ilk Kubernetes ortamımızı kurduktan sonra çeşitli kurulum yöntemlerini öğreniyoruz. Bunu takip eden 4 ve 5. bölümler ise eğitimin kalbi. Uygulamalarla pekiştirilmiş şekilde Kubernetes yapısını ve objelerini görüyoruz. Öğrenme kısmını tamamladıktan sonra 6. Kısımda tüm bu öğrendiklerimizi bir gerçek hayat senaryosu olarak uygulayacağız. Yani dağıtık mimarideki bir uygulamayı kendi kuracağımız production grade bir Kubernetes cluster üstünde koşturacak bir projeyi birlikte tamamlayacağız. Son 7 kısımda ise eğitim boyunca değinmediğimiz fakat bilinmesi gereken detayları öğrenecek ve eğitimi kapatacağız.

Taught by

Özgür ÖZTÜRK

Reviews

4.8 rating at Udemy based on 1026 ratings

Start your review of Kubernetes Temelleri

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.