Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN İTALYANCA

via Udemy

Overview

A1 - A2 Temel İtalyanca Kursu - Örnekler, Dialoglar, Testler ve Alıştırmalarla Birlikte..

What you'll learn:
  • Gramer konularının slaytlarla örnekli anlatımı + "Ödevler, Testler ve Alıştırmalar"
  • Kursa kaydolan diğer öğrencilerle "Pratik yapma" ve "Kelime oyunlarına" erişim imkanı
  • En sık kullanılan kelimeler, yüklemler çekimlerinin bir araya getirildiği pratik dersler, belirli ve belirsiz tanım edatları, yer ve zaman zarfları..
  • Bağlaçlar, edatlar, işaret sıfat ve zamirleri, dönüşlü yüklemler gibi gramatik konuların bol örnekli anlatımı
  • Tanışma dialogları, aile üyeleri, ünlem cümleleri, soru cümleleri, yiyecek isimleri, hava durumu, sayılar, tarihler, saatler, ülkeler, kıtalar, milletler
  • İtalyancadaki en temel zaman kipleri: il passato prossimo, il Presente Indicativo, Stare + Gerundio, il Futuro Semplice..
  • İtalyanca yüklem çekimleyen siteler, dialog örnekleri, farklı tarzda sınav yöntemleri ile zenginleştirilmiş bir müfredat

Ciao! Benvenuti al corso di Italiano :) Udemy'de daha önce hazırladığım İspanyolca kursumun gördüğü ilgi ve öğrencilerimden gelen pozitif geri dönüşler beni bildiğim bir diğer yabancı dil olan İtalyanca ile ilgili bu kursu hazırlamaya teşvik etti. İtalya'nın Milano sehrinde yaşadığım birkaç ay boyunca bu dili öğrenme imkanım olmuştu. Şimdi tüm bildiklerimi Udemy sayesinde sizlerle paylaşabiliyor olduğum icin mutluyum :)

Kursumuz İtalyancaya hızlı bir başlangıç yapmak isteyenler için oluşturulmuştur ve dildeki temel bilgiler ele alınarak örneklendirilmektedir. Latin dilleri, Dünya'nın en ilgi çekici ve kulağa en hoş gelen dillerindendir. Genel kültür açısından da bu dillerden en az birini bilmek hayatınıza katabileceğiniz artı bir değerdir. Bir diğer güzel yanı ise İspanyolca veya İtalyanca öğrenen kişilerin, Latin dil ailesine mensup diğer üç dili öğrenme kabiliyet ve hızları neredeyse 5 kat artmaktadır.

Polyglot denilen, kendi ana dili haricinde en az üç farklı dil konuşabilen kişilerin kullandığı yöntemlerden biri de budur. Gramatik açıdan birbirine benzeyen Latin dilleri daha çabuk öğrenildiği icin kısa sürede çok sayıda yabancı dil konuşmak mümkündür. Ben İngilizce dışında birkaç tane yabancı dil bilmek istiyorum diyorsanız doğru yerdesiniz. Bu, sıfırdan dil öğrenmeye başlayan, dil öğrenirken zorlanan veya polygot olmak isteyen arkadaşlarımız için öğrenimi kolaylaştıran bir detay. Hangi dil olursa olsun, yeni şeyler öğrenmek hem en faydalı beyin egzersizlerindendir hem de bir insanin kendine yapabileceği en önemli yatırımlardan biridir.

Şu ilginç bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum: İskoçya Edinburgh Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre; iki veya daha fazla dil bilen bir beyin, daha geç yaşlanıyor. Bilim insanlarına göre; ikinci dil ile birlikte, beyinde dikkat artışı yaşanıyor. İkinci ve üçüncü dil öğreniminin beyin fonksiyonlarını olumlu etkilediğine ve beyin yaşlanmasını geciktirdiğine dair pozitif bulgular elde edilmiştir. 262 kişilik bir örneklem ile çalışan araştırmacılar, en az iki dil bilenlerde zekanın geliştiğini ve beynin daha hızlı çalıştığını fark etmiştir. Çok dil bilmenin beyin için başka avantajları da vardır. Örneğin beyindeki nöronların ve sinapsların büyük bir kısmını içinde barındıran gri madde, çift dil bilen insanlarda daha yoğundur. Ayrıca ikinci dil konuşulurken beynin farklı bölgelerindeki aktivite sayısı artar.


Görsel zekaya ve hafızaya hitap eden bir öğrenim şekli sunmak amacıyla kelime bilgisi içeren derslerimiz özellikle bol resimli hazırlanmıştır; ayrıca sıkılmanızı önlemek ve dile hızlı bir giriş yaparak temel oluşturmanızı sağlamak amacıyla yalın bir dil kullanılmaya özen gösterilmiştir.


Bu kursun sizlere çok faydalı olması dileğiyle,


Elif Bala


Bu kurstaki tüm içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile bu kanunun 13.maddesine dayanılarak hazırlanan Fikir ve Sanat Eserlerinin Kayıt ve Tescili Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca korunmaktadır. İzinsiz kullanımı ve çoğaltılması kanunen yasaktır. © text: Elif Bala

Taught by

Elif Bala

Reviews

4.6 rating at Udemy based on 875 ratings

Start your review of YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN İTALYANCA

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.