Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

IP Adresi ve Alt Ağlara Bölme-IP Addressing and Subnetting-2

via Udemy

Overview

IP Subnetting (Alt Ağlara Bölme) İşlemini Herhangi Bir Program Kullanmadan Kolay ve Pratik Bir Şekilde Öğrenin

What you'll learn:
  • IP Subnetting - Alt Ağlara Bölme
  • Verilen Bir IP Adresinin Network ve Broadcast Adreslerini Bulma

Bu eğitimi alarak IP Subnetting (Alt Ağlara Bölme) konusunda bilgi edineceksiniz. Alt Ağlara bölme işlemini kendinize güvenerek herhangi bir program kullanmadan çok rahat bir şekilde yapabiliyor olacaksınız.

Eğitimin başında verilen bir IP adresinin; Network Adresinin, Broadcast Adresinin, Kullanılabilir ilk ve son IP adreslerinin binary (ikili) sayı sistemi kullanılarak veya kolay yöntemi kullanarak nasıl bulunduğunu göreceksiniz.

Ayrıca IP Subnetting konusununda da verilen bir Network Adresinin hem Binary (ikili) sayı sistemi kullanarak hemde pratik yöntem kullanarak nasıl Alt Network'lere bölündüğünü öğreneceksiniz.

IP Subnetting Konusu Network’le uğraşan herkes tarafından çok iyi bilinmesi gereken en önemli konularından bir tanesi, aynı zamanda en çok zorlanılan konulardan bir tanesi.

Subnetting konusunu 2 bölüm halinde görüyor olacağız,

Birinci bölümde Subnet Mask kullanarak bir IP adresinin network adresini, broadcast adresini, o Network’te kullanılabilir ilk ve son IP adreslerini nasıl bulduğumuzu göreceğiz,

İkinci bölümde ise subnetting işleminin yani alt ağlara bölme işleminin nasıl yapıldığını göreceğiz.

Öncelikle global olarak düşündüğümüzde IPv4 adresleri sonsuz değil, IP adreslerinin sınırlı olması nedeni ile bu sınırlı olan IP adreslerini daha verimli kullanmak için subnetting işlemi uygulanıyor,

İkincisi bir Network’te broadcast paketler tüm cihazlara gönderiliyor, eğer topoloji tek bir Network’ten oluşursa tüm cihazlar yoğun bir broadcast trafiğine maruz kalabiliyor, subnetting işlemi uygulanırsa broadcast etki alanı daraltılmış olur, yani broadcast paketler sadece kendi Network’lerinde sınırlı kalır, bu da Network performansını artırmış olur,

Üçüncüsü alt ağlara bölünmüş bir Network çok daha kolay yönetilebilir,

Dördüncüsü ve en önemlilerden bir tanesi de güvenlik gerekçeleri ile alt ağlara bölme işlemi yapılabilir, yani bölünmüş olan ağlar arasında erişim kısıtlanarak güvenlik sağlanabilir.

Taught by

Cisco Akademi

Reviews

4.9 rating at Udemy based on 293 ratings

Start your review of IP Adresi ve Alt Ağlara Bölme-IP Addressing and Subnetting-2

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.