Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Web ve Dijital Tasarım Kültürü

via Udemy

Overview

Web ve Dijital Tasarım Alanına Ait Kullanılan Terimler ve Teknik Bilgiler

What you'll learn:
  • Dijital tasarım kültürüne dair teorik bilgi sahibi olacaklar
  • Çözünürlük, piksel, vektör ve görüntüleme birimlerine dair teknik bilgi sahibi olacaklar
  • HD, SD ve Ultra HD gibi video kavramlarına dair bilgi sahibi olacaklar

Burada yer alan dersler tamamı ile teorik olup dijital tasarım alanında kullanılan terimlerin teknik anlatımını içermektedir. Bir öğretim görevlisi olarak öğrencilerime özel hazırladığım ders notlarımı herkese açık hale getirdim ki bilgiye ihtiyacı olan kişiler de erişebilsinler.

Tasarım veya bilişim bölümlerinde alan tüm öğrencilerin bilmesi gereken temel düzey bilgilere bu ders içeriklerinden erişebilirsiniz.

1837 yılında telgrafın bulunması ile iletişim alanında aktif olarak kullanılmaya başlanan dijital sinyaller ve takip eden yüzyıl içerisinde transistor çipin bulunmasıyla hızlanan dijital teknolojilerin gelişimi, 1990’lı yıllara gelindiğinde artık önüne geçilemez bir ivmeyle gelişen bilgisayar teknolojilerini ortaya çıkardı. Bilgisayar kullanımının yaygınlaşması, insanoğlunun kolay iletişim kurmasına ve anlık olarak veri paylaşmasına olanak tanıdı. Bilgisayar kullanımına paralel yaygınlaşan İnternet kullanımı da her geçen gün sosyal anlamda da pek çok değişikliği beraberinde getirerek insanoğlunun sosyal hayatını şekillendirmeye başlamıştır. Web 3.0 ile İnternet artık sezgi sahibi yapay zeka uygulamalarından yararlanıp, insan gibi davranarak kişisel sorularımızda bize rehberlik edecektir. Gelecek yıllarda sorular sorarak aradığımızı önümüze getirebilecek bir yapı ile kullanıcıların karşısına çıkmış olacaktır. Google arama motoruna herhangi bir arama yapıldığında ekrana gelen “bunu mu demek istemiştiniz” ibaresi Web 3.0’a doğru teknolojinin hızla yol aldığının en kolay gözlenebilen örneklerindendir. İletişim teknolojileri sürekli değişmekte ve söz konusu bu değişim oranında da gelişim göstermektedir. Bir iletişim teknolojisi olan internet ve günümüzde sosyal ağların kullanımı, bu değişim ve gelişim sürecinin önemli kilometre taşlarından biridir. Burada yer alan derslerde internet teknolojileri ve sosyal ağların gelişimi anlatılacaktır. Ayrıca dijital tasarıma dair bilgilerin de yer aldığı bu kurs tamamı ile teorik anlatımlardan oluşmaktadır.

Taught by

Mustafa Hikmet Aydıngüler

Reviews

4.2 rating at Udemy based on 816 ratings

Start your review of Web ve Dijital Tasarım Kültürü

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.