Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

EN ÖNEMLİ İNGİLİZCE KELİMELERİ ÖĞRENİN!! (A1-A2 Kelimeler)

via Udemy

Overview

İngilizce'yi Öğrenmeye Çalışırken Yaptığınız En Büyük Hata Ne? İngilizce Gramer Mi Daha Önemli İngilizce Kelime Mi?

What you'll learn:
  • ÖNEMLİ NOT: Bu kurs tamamı 37 Video olan ve YouTube'da ücretsiz yayınlanmış kursumun ilk 7 videosudur. Bu 7 video sonunda YouTube'dan devam edebilirsiniz.
  • Bu kurs sonunda videolar, kelime setleri ve farklı aktivitelerle İngilizce'nin en çok kullanan 429 kelimesini öğrenmiş olacaksınız.
  • İngilizce dilinin en çok kullanılan 1500 kelimesini öğrendiğinizde günlük İngilizce'nin %85'ini öğrenmiş olursunuz. Bu kursta hedefin üçte birine ulaşacağız.
  • Kelimeler bir dilin en önemli alanıdır. Kelimeler olmadan hiçbir şey olmaz. Sadece bu kelimelerle bile İngilizce iletişim kurabileceksiniz.

Neden İnsanlar İngilizce Dilini Bir Türlü Öğrenemiyor?

İngilizce öğrenmek. Çoğu insanın kulağına artık korkutucu gelen bir ifade. Ama endişelenmenize gerek yok, çünkü bunun korkutucu olmasının çoğu insanın aklına gelmeyen tek bir ana sebebi var. O sebep ise insanların İngilizce'yi yanlış yöntemler kullanarak öğrenmeye çalışması.


Doğru yöntemi izlemeden İngilizce öğrenmeye çalışmak en kestirme 1 saatte gidebileceğiniz bir yere 10 saatte gitmeye çalışmak gibidir. Gerçekten böyle bir şey yapsaydınız doğal olarak en fazla 3-4 saatten sonra sıkılır, geldiğiniz yere geri dönerdiniz.


Ama o yere mutlaka gitmeniz gerekiyorsa belki de tekrar tekrar dener, ama her seferinde vazgeçerdiniz. (İngilizce öğrenmeye tekrar tekrar çalışmanız, çoğu zaman yarıda bırakıp, sonra öğrendiklerinizi de unutup bir süre sonra baştan başlamanız gibi.)


Belki de bir yerden sonra artık gideceğiniz yerden şüphe ederdiniz (bu İngilizce çok zor, öğrenmek imkansız, lanet olsun bıktım vs.) veya kendinizden şüphe ederdiniz (bende İngilizce öğrenmeye kafa yok, asla öğrenemeyeceğim vs.). Halbuki tek ihtiyacınız olan en doğru rotayı çizmek, sonra hızlı bir şekilde hedefe doğru gitmeye başlamak.



Bu Eğitim Neden Çok Önemli? Bu Eğitimle Beraber Almanız Gereken Eğitim Ne?

Yeterince İngilizce kelime öğrenmenin önemini ne kadar vurgulasam azdır. İngilizce grameri bir bardaksa İngilizce kelimeler de bu bardağın içine koyacağınız suyunuzdur. İçine koyulacak su olmadan bardağın da doğal olarak pek bir anlamı kalmaz.


Çünkü gramer sadece size kelimeleri cümlede doğru yerlere koymayı, doğru şekilde kullanmayı öğreten sistem. Ama siz doğru yere koyacak kelime bilmiyorsanız istediğiniz kadar İngilizce gramer öğrenin, hiçbir anlamı yok.


O yüzden eğer İngilizce'nin tüm alanları arasından hangisinin en önemli olduğu sorulsaydı eğer, bunun kesinlikle kelime olduğunu söylerdim. Her şeyin temeli kelime. Ve bu konuda size bir müjdem var :)


O müjde de şu: İngilizce'nin en çok kullanılan kelimelerinden 1500 tanesini öğrendiğinizde günlük İngilizce'nin %85'ini, 3000 tanesini öğrendiğinizde de %98'ini öğrenmiş oluyorsunuz. Yani bu eğitimdeki 429 kelimeyi öğrendiğinizde 1500 kelime hedefinin yaklaşık 3'te 1'ini tamamlamış oluyorsunuz.


Bu eğitimde kelimeleri resimli kelime setleriyle ve örnek cümlelerle öğreneceğiz. Ayrıca bu kelime setlerini sizin kolayca internetten açıp farklı aktiviteler yaparak çalışabileceğiniz şekilde ayarladım. Eğitimi dikkatli izlediğinizde ve söylediklerimi yaptığınızda inşallah tüm kelimeleri tam sindirerek öğreneceğiz .


Size son bir tavsiyem sadece bu kelime eğitimiyle kalmamanız, aynı zamanda 3 Adımda Sıfırdan İngilizce Eğitimime de başlamanız. O eğitimde de hem bilmeniz gereken gramerleri öğreneceksiniz, hem de eğitim boyunca farklı kategorilerde birçok kelime öğreneceksiniz, ve kelime bilginizi 1500'e tamamlayacaksınız inşallah (bu eğitimle beraber).


Ayrıca 3 Adımda Sıfırdan İngilizce Eğitiminin içinde sizi İngilizce okuma, İngilizce dinleme, İngilizce konuşma vs. yapmanız için de Dünya'nın en iyi İngilizce kaynaklarına yönlendireceğim. Yani öğrendiğiniz grameri ve kelimeleri kullanmaya da başlayacaksınız, ki asıl amacınız da o olmalı zaten.


Çünkü İngilizce gramerini veya kelimelerini sırf bunları çok sevdiğiniz için öğrendiğinizi sanmıyorum. Kullanmak için öğreniyorsunuz, ve size en rahat ve en verimli kullanabileceğiniz yöntemleri ve kaynakları da öğretmiş olacağım inşallah.


Son olarak sizi tebrik etmek istiyorum. Çünkü kendinizi geliştirmeye zaman ayıran insanlarsınız. Zamanınızı boş şeylerle de harcayabilirdiniz, ama öyle yapmak yerine buraya geldiniz. Ve merak etmeyin, bu kursa başladığınız zaman emeğinizin karşılığını alacaksınız. İngilizce'yi beraber çözeceğiz inşallah :)



Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Bunların ilki maalesef Udemy sitesine en fazla 2 saatlik ücretsiz kurslar koyulabiliyor olması. Bu kursun tamamı 2 saatten çok daha fazla süren bir kurs, o yüzden sizi kursun sonunda siz 2 saatini burada izledikten sonra kalanını da ücretsiz olarak izleyebileceğiniz YouTube kanalıma yönlendireceğim.


Bir diğer dikkat etmeniz gereken şey kursu ilk olarak YouTube'a koyduğum için içinde 'Abone olun.', 'Yorum yapın.' gibi şeyler diyor olabilirim, bunları görmezden gelebilirsiniz.


Son olarak ise sizden çok önemli bir isteğim var. Bu isteğim kursu değerlendirmeniz (yıldız vermeniz), ve bir yorum yapmanız, ayrıca etrafınızdakilere de önermeniz. Çünkü kursu izlediğinizde ne kadar iyi olduğunu göreceksiniz. Sizi şimdiye kadar çektiğiniz İngilizce'yi bir türlü öğrenememe sıkıntısından kurtaracağını göreceksiniz.


Bu sıkıntıyı çeken çok insan var, ve ne kadarınız kursa yıldız verirse, o kadar fazla kişiye ulaşabilir, o kadar fazla kişinin sıkıntısını çözebiliriz. Siz bu kursa yıldız verdiğiniz zaman, ve bu kurs daha çok insana ulaşıp daha çok insanın sıkıntısını çözdüğü zaman, bunda sizin de payınız, sizin de yardımınız olmuş olacak.


Bu kursta beraber İngilizce öğrenecek ve ilerleteceğiz inşallah. Ben Ebubekir Topdemir, kursa hoş geldiniz.

Taught by

English With Steps and Ebubekir Topdemir

Reviews

4.6 rating at Udemy based on 128 ratings

Start your review of EN ÖNEMLİ İNGİLİZCE KELİMELERİ ÖĞRENİN!! (A1-A2 Kelimeler)

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.