Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Algoritma Geliştirme Eğitimi ve Programlamaya Giriş

via Udemy

Overview

Algoritma Eğitimi ve Akış Diyagramları ile Programlamaya Giriş, Programlama Mantığını Öğrenmek için Problem Çözme

What you'll learn:
  • Algoritma Eğitimi
  • Bu eğitimi alan herkese C / C++ kursumu hediye ediyorum. Algoritma eğitiminde öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi için programlama dili mutlaka öğrenilmelidir.
  • Yazılıma Giriş
  • Programlamanın temeli olan algoritmayı
  • Algoritma ve programlama mantığını
  • Algoritma İle Problem Çözmeyi
  • Sıfırdan başlayarak problem çözmeyi ve algoritma oluşturmayı
  • Akış şemalarının programlamadaki önemini
  • Akış şemalarını oluşturmayı
  • Oluşturdukları algoritma ve akış şemalarını test ederek sonuç almayı
  • Flowgorithm programını kullanarak akış şemalarını oluşturmayı
  • Bu kursu alıp mesaj yolu ile bana ulaşan herkese c ve c++ kursumu hediye ediyorum
  • Bilgisayar Programcılığı

Programlamaya başlamadan önce mutlaka algoritma ile başlanmalıdır. Programlamanın temelinde problem çözme yatmaktadır. Bir programlama dilinde verilen problemi çözmek için algoritma ve akış şemalarından faydalanılmaktadır. Doğrudan bir programlama dili öğrenmeye çalışmak, kodları ezberlemekten öteye geçmez. Oysaki yazılımda ezber yoktur. Sadece o programlama diline ait metodlar, komutlar ezberlenir. Bütün programlama dillerinde ortak olan bazı değerler bulunur örneğin, değişkenler, karar yapıları, döngüler, diziler, fonksiyonlardır. Doğrudan bir programlama dili ile başlarsanız bu yapıların nasıl yazıldığını ve nasıl kullanıldığını görürsünüz. Fakat programlama için bu anlattıklarımın sadece nasıl yazıldığını bilmek yetmez. İşin mantığını anlamak ve hangi durumlarda hangi yapıların kullanıldığını bilmek gerekir. Bu eğitim setimizde problemlerin nasıl çözüldüğünü göreceksiniz. Algoritma bilginizin iyi olması durumunda hangi programlama dilini seçerseniz seçin öğrenme süreciniz çok hızlı olacaktır. Çünkü siz problemlerin nasıl çözüleceğini biliyor olacaksınız. Öğrenmeniz gereken sadece programlama diline ait syntax( söz dizimi) yapısıdır. Syntax yapısını öğrenmek çok kısa zaman almaktadır. Birçoğumuz bilgisayarda hemen bir proje çıkarmak ister. Aceleci davranırız. Yani emeklemeden yürümek, yürümeden koşmak isteriz. Fakat sağlam bir altyapımız olmadan doğrudan bir programlama dili ile işe başlarsak projenin belli noktalarında çözüm üretemez hale gelir ve başkalarına ait kodların belli bölümlerini internetten kopyala yapıştır yöntemi ile kendi projemize dâhil ederiz. Fakat bir değişiklik yapmak istediğimizde kodların anlamını bilemediğimiz için kodlarımız tabiri caizse çorbaya dönüşür ve işin içinden çıkamaz duruma geliriz.

Algoritma Eğitimi, Programlamaya Giriş, Akış Diyagramları, Programlama Mantığı, Programlamaya Başlangıç, Programlama Temelleri

Taught by

Bilişim Dünyası

Reviews

4.7 rating at Udemy based on 1194 ratings

Start your review of Algoritma Geliştirme Eğitimi ve Programlamaya Giriş

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.