Bijdragen aan een veiligere en duurzamere pluimveehouderij
Bioveiligheidsmaatregelen zijn van cruciaal belang om de insleep en de verspreiding van ziekteverwekkers tussen pluimveebedrijven te voorkomen. Effectieve bioveiligheid helpt de gezondheid en het welzijn van de dieren te garanderen, evenals de kwaliteit en de veiligheid van pluimveeproducten. Tijdens deze vier weken durende cursus van de Universiteit van Padua zult u de bioveiligheidsmaatregelen in alle stadia van de pluimveeproductie onderzoeken en bespreken we hoe de naleving ervan in heel Europa kunnen verbeteren.
Leer van toonaangevende Europese deskundigen
Uw cursusbegeleiders zijn een team van deskundige onderzoekers gespecialiseerd in de Europese pluimveehouderij en bioveiligheid. Zij geven u stap voor stap advies over de maatregelen die bedrijven kunnen nemen om de bioveiligheid te verbeteren.
Onderzoeken van bioveiligheidsmaatregelen in elk stadium van de productiecyclus
Je volgende stap is het begrijpen van de verschillende bioveiligheidsmaatregelen die vóór en tijdens elke fase van de productiecyclus worden aanbevolen.
Bioveiligheid in de eierproductie nader bekeken
In de laatste week van de cursus leer je over de specifieke uitdagingen van bioveiligheid in de eierproductie. Je ziet de overeenkomsten en verschillen tussen bedrijven met leghennen en ouderdieren voor reproductie leert hoe je veilig met broed- en consumptie-eieren omgaat. Met deze cursus draag je bij om de Europese pluimveehouderij schoner, veiliger en duurzamer te maken. Dit project is gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nummer 101000728.
This course is designed for anyone working on or interested in poultry farms across Europe. It will also be useful for students of veterinary medicine or animal sciences who want to learn more about the specific challenges of biosecurity in poultry farming.